Bereken hier de juiste incassokosten, volgens het wettelijke tarief.

In de hoedanigheid van gerechtsdeurwaarder is Mr Jos Vanhommerig volstrekt onafhankelijk en onpartijdig.

Deel deze pagina met anderen via

Debiteurenbeheer

Voorkomen is beter dan genezen!

Gestructureerd debiteurenbeheer is bij veel bedrijven een sluitpost. Beleid ter zake is vaak gestoeld op niet rationele overwegingen.

Als rekeningen lang openstaan heeft dat gevolgen voor de liquiditeit van uw onderneming. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de mogelijkheid om te investeren verkleind. Het kan voorkomen dat rekeningen helemaal niet worden betaald. In zo een  geval kan uw winstprognose ineens omslaan in een verlies. Voor veel ondernemers is deze ervaring een vreselijke nachtmerrie. Voorkomen is beter dan genezen!

Niet alle bedrijven en particulieren betalen hun rekeningen binnen de gestelde termijn. De oorzaak hiervan kan zeer verschillend zijn. Soms gebeurt het uit nonchalance, soms ook bewust, soms kan er gewoonweg niet betaald worden.

Nadenken over debiteurenbeleid

Gerechtsdeurwaarders Vanhommerig & Vanhommerig weten als geen ander hoe te moeten omgaan met uw debiteuren. Wij zijn op de hoogte van alle mogelijke problemen. Gerechtsdeurwaarders Vanhommerig kan U, afhankelijk van Uw specifieke situatie, zeer bruikbare adviezen geven om uw debiteurenachterstand beheersbaar te maken en tot een acceptabel niveau te brengen.

Naast de gebruikelijke wijze van incasseren, bestaat de ook mogelijkheid dat gerechtsdeurwaarders Vanhommerig & Vanhommerig al in beeld komt na het verzenden van uw eerste betalingsherinnering. Zo kunnen wij ook actie ondernemen tegen debiteuren die hun rekeningen niet betalen, bijvoorbeeld door aanmaningen te sturen. Gerechtsdeurwaarders Vanhommerig & Vanhommerig houden er altijd rekening mee dat het aanmanen van uw debiteuren (meestal) niet mag leiden tot een verstoring van uw zakelijke relatie. Wij zijn immers zelf ook ondernemer. Daarom worden de werkzaamheden zeer tactvol verricht. In uw belang.

Debiteurenbeheer kan ook op andere wijze

U moet daarbij denken aan het gebruik van stickers en aangepast briefpapier van gerechtsdeurwaarders Vanhommerig & Vanhommerig. Laat u zich informeren over de mogelijkheden.